Pieczony królik

Pieczony królik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso królicze( comber i udźce)

    1-2 kg
  • oliwa

    1 łyżka
  • cebula

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • słonina

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i nasmarować oliwą, solą i przyprawą do mięs. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć kawałkami warzyw i słoniną, odstawić na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso podlać wodą i piec przez 1, 5- 2 godz. W temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

02.11.2013 20:09
super propozycja

Andysz

15.11.2012 16:44
pyszny!

pioge7

22.03.2011 15:12
mniam

Iwusia

01.11.2010 00:06
Zgadzam sie pychotka :)

Paweł29

29.08.2010 10:49
Mniaam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat