Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
smalec 2 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek ząbki 2 szt
cebula 1 szt
śmietana 1 szklanka
pieczarki 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w śmietanie

W rondelku rozgrzać masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, lekko zrumienić. Królika podzielić na części, podsmażyć na smalcu na złoty kolor, podlać szklanką wody i dusić przez pół godziny dodając roztarty z solą czosnek. Gdy mięso jest półmiękkie dodać posiekane pieczarki, dusić 15 minut. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Następnie dodać śmietanę, nie gotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.09.2012 10:57
nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak