Śledziowe roladki

Śledziowe roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    3 sztuki
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • majonez

    4 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • śmietana

    4 łyżki
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • keczup

    1 łyżka
  • śledzie w oleju

    50 (płaty)
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory przecinamy na polowe wzdluz i gotujemy 8 minut w lekko osolonej i poslodzonej wodzie . Odsaczamy na sitku. Gdy przestygna kroimy na kawalki 4 cm ., posypujemy pieprzem . Kazdy kawalek zawijamy w fileta sledziowego i ukladamy na polmisku na ilsciach salaty . Jajka gotowane drobnutko kroimy w kosteczke . Majonez łączymy z smietana , musztarda i keczupem , dodajemy szczypiorek siekany i jajka , mieszamy razem i polewamy roladki sledziowe .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

26.05.2012 22:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat