Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    50 dag
  • ogórki kwaszone

    3 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej słonecznikowy

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • siekany koperek

    1 pęczek
  • oregano

    4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste siekamy i gotujemy we wrzacej osolonej i lekko zakwaszonej wodzie 8 minut.Ogorki kiszone kroimy w cwierc plasterki . Robimy sos z oleju zczosnku przepuszczonego przez praske , sokiem z cytryny , cukrem i oregano . Skladniki mieszamy z sosem , ewentualnie jeszcze doprawiamy pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

01.12.2011 18:54
moja ulubiona

Kate131

17.07.2011 09:45
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat