smerf

smerf

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • cukier puder

    1 szklanka
  • jajka

    5
  • mleko

    1 szklanka
  • kakao

    1-2 łyżki
  • żelatyna

  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 szklankę mleka zagotować z żelatyną. ostudzić. margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać po jednym żółtku. białka ubić na sztywną pianę i dodać do margaryny. następnie dodawać po łyżce mleka zagotowanego z żelatyną. podzielić na 2 części i do jednej z nich dodać kakao. wlać do tortownicy obie części na przemian. posypać rodzynkami i wstawić do lodówki w celu zastygnięcia. następnie polać galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

16.11.2011 16:33
super nazwa a gdzie zdjęcie ?

Małgorzata106

06.09.2011 21:07
super

anna1281

01.08.2011 20:55
Fajny przepis, muszę go wypróbować :)

angelika14

11.02.2011 21:15
ciekawy przepis

agata1722

08.01.2011 15:22
super przepis

AGNIESZKA144

10.12.2010 17:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat