Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórek w sosie miętowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 2x100gram
jogurt naturalny 0.5 szklanki
szczypiorek 2 łyżki
mięta 2 łyżki
kapusta biała 4 x 80gr

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórek w sosie miętowym

1. Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na pół. Usunąć pestki. Pokroić w cienkie plasterki. Odstawić. 2. W misce jogurt wymieszać z drobno posiekaną mięta i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić. Delikatnie wmieszać plasterki ogórka. Chłodzić w lodówce co najmniej 30 min. 3. Na 4 talerze położyć po jednym liściu kapusty. Na środek nałożyć masę ogórkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 03.01.2011 20:32
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak