Kapusta z borowikami babci Zosi

Kapusta z borowikami babci Zosi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kilogram
  • cebula biała

    3-4 szt
  • sól pieprz listek laurowy

    do smaku
  • olej roślinny

    do smaku
  • borowiki

    7-10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę zalać wrzątkiem i odcisnąć. Część kwasu odstawić. Kapustę dusić na patelni do miękkiego z listkiem laurowym do miękkości. grzyby namoczyć i ugotować. Wywar odstawić. Cebule pokroić, zeszklić na oliwie. Połączyć grzyby i kapustę i cebulę, dusić razem 20 minut. Jeśli za kwaśne dodać sody jak za mało kwaśne dodać kwasu z kapusty.
Wywar z gdzybów można zużyć na zupę grzybową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wolochski

04.03.2011 15:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat