Mięso umyć i włożyć na 4-5 dni do zalewy przygotowanej z: 1 szklanki wina, 1 szklanki soku żurawinowego, 1 szklanki soku porzeczkowego, 2 łyżek oleju, posiekanej drobno cebuli oraz kolendry, ziela angielskie,i grubego pieprzu czarnego oraz soli peklowej. Codziennie przewracać mięso w marynacie. Po kilku dniach mięso wyjąć, odsączyć, natrzeć solą i obsmażyć na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron. Włożyć do rękawa foliowego i piec około 30 minut. Następnie wyjąć z rękawa polać dwoma łyżkami masła, które zostało po obsmażaniu mięsa i piec przez kolejne 30 minut. Do reszty masła wlać, 1/2 szklanki soku z żurawiny, 1/2 szklanki soku z porzeczek oraz 1/2 szklanki wina i gotować kilka minut aż się nieco zredukuje. Doprawić solą, pieprzem i zagęścić zasmażką z mąki i masła. Upieczone mięso pokroić w plastry, polać sosem i podawać np. posypane prażonymi pestkami dyni.