Przepis dnia, odc. 29. Racuszki z kaszy gryczanej z łososiem i śmietaną

Przepis dnia, odc. 29. Racuszki z kaszy gryczanej z łososiem i śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    300 g
  • jajka

    2 szt.
  • ser wędzony

    2 łyżki (starty)
  • czosnek

    2 ząbki (rozgniecione)
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt. (posiekana w kostkę)
  • natka pietruszki

    1 łyżka (posiekanej)
  • majeranek

    1 łyżka (płaska)
  • sól morska

    (do smaku)
  • pieprz czarny grubo mielony

    (do smaku)
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • łosoś wędzony

    4 plastry
  • śmietana

    4 łyżki (kwaśnej)
  • Chrzan śmietankowy Smak

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 29. Racuszki z kaszy gryczanej z łososiem i śmietaną foto
Wystudzoną kaszę połączyć z jajkami, mąką , serem, czosnkiem , cebulą, pietruszką oraz wszystkimi przyprawami.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 29. Racuszki z kaszy gryczanej z łososiem i śmietaną foto
W razie potrzeby dodać mąkę. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju okrągłe racuszki, rumieniąc je z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 29. Racuszki z kaszy gryczanej z łososiem i śmietaną foto
Podawać z wędzonym łososiem, kwaśną śmietaną i chrzanem śmietankowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat