Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku

Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka zagrodowego

    8 szt.
  • chudy boczek

    100 g
  • cebula

    12 szt. (posiekane w kostkę)
  • czosnek

    4 ząbki (plastry)
  • śliwki suszone

    4 szt. (przekrojone na pół)
  • morele suszone

    4 szt. (przekrojone na pół)
  • soczewica

    100 g (ugotowana/konserwowa)
  • wino czerwone wytrawne

    100 ml
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • rosół z kury

    1 litr
  • miód

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • marynata

  • przyprawa do drobiu po myśliwsku

    1 opakowanie
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • sól morska

    (do smaku)
  • pieprz czarny grubo mielony

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Podudzia z kurczaka natrzeć Przyprawą do drobiu po myśliwsku Prymat połączoną z musztardą i olejem.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
W dużym rondlu obsmażyć mięso na złoty kolor.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Na patelni podsmażyć boczek, cebulę i czosnek, dodać do kurczaka.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Wszystkie składniki przełożyć do rondla, dodać morele, śliwki, miód i przecier pomidorowy. Następnie dodać wino i rosół, dusić do miękkości.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Przed końcem gotowania dodać soczewicę.
Krok 6 - Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Dodać posiekany szczypiorek i doprawić do smaku.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat