Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
podudzia z kurczaka zagrodowego
8 szt. -
chudy boczek
100 g -
cebula
12 szt. (posiekane w kostkę) -
czosnek
4 ząbki (plastry) -
śliwki suszone
4 szt. (przekrojone na pół) -
morele suszone
4 szt. (przekrojone na pół) -
soczewica
100 g (ugotowana/konserwowa) -
wino czerwone wytrawne
100 ml -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
rosół z kury
1 litr -
miód
2 łyżki -
szczypiorek
1 pęczek -
marynata
-
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
1 opakowanie -
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyżki -
olej rzepakowy
1/2 szklanki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 21. Podudzia z kurczaka po myśliwsku
Kroki postępowania






Komentarze (0)