Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie cebulowym
3 cebule przesmażyć na 3 łyzkach masła opruszyć maką , zalać 1/4 lit bulionu.Przyprawić sola i pieprzem dusic 10 minut.1/2 łyzky cukru zrumienić skropić wodą, wlać do cebuli .Sos zagęścić łyżeczka śmietany wymieszanej z 1 łyzka mąki.Przyprawić sokiem z 1/2 cytryny i zagotować.Rybę namoczyć w rozmąconym jajku, obtoczyc w bułce tartej.Na patelni rozgrzac olej, wkładać kostki ryby.Smażyć po 2- 3 minuty z każdej strony.Usmażoną rybe natychmiast przełozyć do naczynia żąroodpornego.Polać gorącym sosem cebulowym.Wstawić do rozgrzanego piekarnika.Zapiekać w temperaturze 200 stponi przez 5-10 minut .