Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • woda

    3-4 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • koperek Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca umyć, oczyścić i ugotować. Ugotowane smażyć na patelni. Dodać pokrojoną w paseczki cebulkę i poczekać aż się zarumieni a serca zmiękną. Następnie dodać wodę wymieszaną ze śmietaną i przyprawić do smaku. Dusić ok 10 min. Posypać koperkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

18.03.2013 23:17
Proste i pyszne wykorzystanie podrobów

Angelika10

26.11.2012 00:12
fajne

IKrakowianka

27.05.2012 19:34
super

cukiereczek

17.05.2011 09:25
fajny przepis

IlonaAlbertos

28.06.2010 00:05
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat