Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31

Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • grzyby leśne

    150 g
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • ser kozi

    80 g
  • ziemniaki

    2 szt.
  • olej do smażenia

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Pieprz czosnkowy mielony Prymat

  • Bulion grzybowy

  • woda

    1 1/2 l
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31 foto
Cebulę, ziemniaki, marchew, seler i grzyby kroimy w grubą kostkę. Czosnek kroimy w plasterki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31 foto
Rozgrzewamy garnek, dodajemy olej słonecznikowy, wrzucamy cebulę i czosnek, a po chwili dodajemy pokrojone warzywa.
Krok 3 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31 foto
Do garnka dorzucamy 3 liście laurowe i pokrojone grzyby. Zalewamy wodą oraz dodajemy bulion grzybowy w kostce. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Gotujemy około 35 minut do miękkości warzyw.
Krok 4 - Przepis dnia V: Zupa grzybowa z kozim serem, odc. 31 foto
Podajemy w miseczkach z rozkruszonym kozim serem oraz świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat