Sos borówkowo-chrzanowy.

Sos borówkowo-chrzanowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

    6-7 łyżek
  • chrzan świeżo starty

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    szczypta
  • olej

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Borówki przetrzeć przez sitko,dodać chrzan - wymieszać.
Dodać 2-3 łyżki przegotowanej wody,sól,sok z cytryny i olej
Taki sos podaję do pieczonych mięs - kaczka,pasztet czy też zimne mięsa pieczone.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

23.01.2014 21:28
słodko ostry, będzie pyszny

ankaryba

13.11.2013 08:25
pyszny sosik :-)

IZABELA29

24.09.2013 09:00
warto taki skosztować

Grażyna13

10.06.2013 22:52
pyszny przepis :)

Ada-Gaba

19.05.2013 08:36
idealny do mięska

teresa18

18.05.2013 17:22
ciekawy sosik

Motorek

20.03.2013 07:54
bardzo fajny

caralajna

18.03.2013 07:15
może być dobry

IZABELA29

07.09.2012 09:16
rzadko taki jadamy za pewne ale warto

ben-ka

02.12.2011 12:02
i pewnie by Ci Grażynko smakował:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat