Zupa piwna z bakaliami

Zupa piwna z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1,5 litra
  • rodzynki

    15 dag
  • migdały

    15 dag
  • masło

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • groszek ptysiowy

    1 torebka
  • pierniczki

    10 zwykłe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki sparzamy , odsaczamy . Migdaly sparzamy odsaczamy i obieramy ze skorki . Kroimy drobnutko . Pierniki trzemy na tarceo drobnych oczkach . Piwo wlewamy do rondelka i zagotujemy . W rondelku topimy maslo i wrzucamy pierniczki starte . chwile smazymy i powolutku wlewamy gorace piwo caly czas mieszajac najlepiej trzepaczka . Gotujemy na malym ogniu caly czas mieszajac ., az powstanie gesty krem ok 8 minut . Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki i migdaly , miod , mieszamy . Podajemy z groszkiem ptysiowym .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

14.02.2012 07:54
Interesujące... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat