Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym ze smażonym ananasem – Krok po kroku

Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym ze smażonym ananasem – Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt.
  • masło

    3 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • ketchup

    3 łyzki
  • ananas

    1 szt
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym ze smażonym ananasem – Krok po kroku

Kroki postępowania

Krok 1 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Piersi z kurczaka oczyścić i delikatnie naciąć. Miód, musztardę, ketchup, tymianek oraz pikantną przyprawę do kurczaka dokładnie połączyć.
Krok 3 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
ak przygotowaną marynatą, natrzeć kurczaka. Mięso ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Krok 4 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Ananasa obrać, pokroić w cienkie plastry i usmażyć lub zgrillować na patelni.
Krok 5 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Upieczonego kurczaka pokroić w plastry, ułożyć na ciepłym ananasie i skropić sosem powstałym w trakcie pieczenia. Danie podawać z ryżem lub makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

aniagdz 06.05.2015 09:39
wygląda bardzo apetycznie! nic tylko robić
Internetowa Kuchnia 28.04.2015 20:31
Pycha danie! mm
Krzysztof Gwóźdź
Krzysztof Gwóźdź 11.02.2015 13:46
Smakuje jeszcze lepiej z prawdziwym miodem. Ja taki kupuje na miodzroztocza.pl bo tam jest w 100% naturalny, na prawde polecam!
Magda60 06.05.2014 22:33
swietny przepis, smacznie wyglada
Klausia 26.04.2014 18:46
podoba mi się przepis :)
gosia561 25.04.2014 20:24
Świetne na grilla
Adamorek 15.04.2014 21:06
piękne danie
mamusia1 09.04.2014 11:10
bardzo smaczne danie
Klausia 06.04.2014 12:53
to może być ciekawe :)
as28 01.04.2014 16:24
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat