Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym ze smażonym ananasem – Krok po kroku

Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym ze smażonym ananasem – Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt.
  • masło

    3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • ketchup

    3 łyzki
  • ananas

    1 szt
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • tymianek Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Piersi z kurczaka oczyścić i delikatnie naciąć. Miód, musztardę, ketchup, tymianek oraz pikantną przyprawę do kurczaka dokładnie połączyć.
Krok 3 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
ak przygotowaną marynatą, natrzeć kurczaka. Mięso ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Krok 4 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Ananasa obrać, pokroić w cienkie plastry i usmażyć lub zgrillować na patelni.
Krok 5 - Grill: Pikantna pierś z kurczaka w miodzie akacjowym  ze smażonym ananasem – Krok po kroku foto
Upieczonego kurczaka pokroić w plastry, ułożyć na ciepłym ananasie i skropić sosem powstałym w trakcie pieczenia. Danie podawać z ryżem lub makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aniagdz

06.05.2015 09:39
wygląda bardzo apetycznie! nic tylko robić

Internetowa Kuchnia

28.04.2015 20:31
Pycha danie! mm

Krzysztof Gwóźdź

11.02.2015 13:46
Smakuje jeszcze lepiej z prawdziwym miodem. Ja taki kupuje na miodzroztocza.pl bo tam jest w 100% naturalny, na prawde polecam!

Magda60

06.05.2014 22:33
swietny przepis, smacznie wyglada

Klausia

26.04.2014 18:46
podoba mi się przepis :)

gosia561

25.04.2014 20:24
Świetne na grilla

Adamorek

15.04.2014 21:06
piękne danie

mamusia1

09.04.2014 11:10
bardzo smaczne danie

Klausia

06.04.2014 12:53
to może być ciekawe :)

as28

01.04.2014 16:24
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat