Tort orzechowy

apb

Tort orzechowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    12 sztuk
  • cukie

    13 łyżek
  • orzechy włoskie

    30 dag
  • tarta bułka

    3 łyżki
  • żółtka

    8 sztuk
  • cukier puder

    10 łyżek
  • masło

    30 dag
  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto:
żółtka oddzielić od białek, zółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Orzechy zmielić, ubić pianę z białek. Na żółtka wyłożyć pianę, następnie zmielone orzechy, na koniec bułkę tartą. Wszytsko lekko wymieszać drewnianą łyżką.
Wyłożyć do tortownicy. Piec w 180 stopniach 40 minut.
Masa:
żółtka, cukier puder i masło wymieszać mikserem, dodać kakao do smaku, mieszać do uzyskania jednolitej masy. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć kremem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

08.02.2011 18:25
interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat