Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane - smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
pietruszka
jajko 1
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane - smażone

Pieczarki myjemy i scieramy na tartce jarzynowej. Następnie smażymy i doprawiamy sola i pieprzem. Jajka przekroic na pół. Żółtka posiekac i dodać do usmażonych pieczarek. Pietruszkę siekamy drobno i i dodajemy do farszu. Faszerujemy białka. Rozmącamy jajko z odrobina Kucharka. Maczamy faszerowane jajka w jajku i bułce tartei. Smazymy z każdej strony na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak