Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z awokado
Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę i pokrój na półksiężyce. Pomidorki pokrój w plasterki.
W misce ubij widelcem 8 jaj. Dopraw solą, ziołami i papryką. Na jedną porcję omletu wlej na rozgrzaną patelnie ¼ mieszanki jajecznej.
Jeśli do smażenia wykorzystasz dobrej jakości patelnie, np. z teflonową powłoką nie będziesz potrzebować ani kropli oleju lub innego tłuszczu.
Po chwili obniż temperaturę patelni, by omlet mógł się ściąć.
Powinien pozostać lekko wilgotny, a nie całkowicie wysuszony. Kiedy będzie gotowy, zdejmij omlet z patelni i zsuń go na talerz.
Na omlet wyłóż trochę awokado i pomidorków koktajlowych. Całość posól i polej kremowym octem balsamicznym. Omlet złóż na pół i potem jeszcze raz na pół.
Udekoruj na talerzu posypując startym serem. Udekoruj awokado i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!