Zupa agrestowa

Zupa agrestowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    1 kg
  • woda

    3 litry
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • grzanki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Agrest myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie wrzucamy do garnka z wodą i dosypujemy cukier - zagotowujemy. Czekamy aż zupa przestygnie i odcedzamy, a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z jajkami. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z grzankami lub chlebem czerstwym. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

14.01.2014 19:36
takiej jeszcze nie jadłam

caralajna

18.04.2013 07:12
to dla mnie nowość, ciekawy deser - zupa :)

Angelika10

03.12.2012 01:07
fajna zupka

RenataZ-et

19.05.2012 08:22
fajny pomysł

iwona332

27.09.2010 21:55
super

Nati

23.09.2010 21:54
ciekawe

malenkaaa_85

21.06.2010 12:03
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat