Barszczyk z fasolą

Barszczyk z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 tacka
  • buraczki

    4 szt
  • Kwas burakowy

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • fasola Jaś

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z buraczków i włoszczyzny gotujemy czysty barszczyk, doprawiając go do smaku i dodając na końcu kwas burakowy. Można dla złamanie smaku dodać szczyptę cukru.
Na Wigilię podajemy taki barszczyk z uszkami, a na co dzień bardzo dobrze smakuje z ugotowaną dużą fasolą Jaś.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

30.05.2011 09:06
szybkie

misia53

28.12.2010 23:46
Taki wigilijny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat