Gicz cielęca duszona w sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • gicz cielęca

    4 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    6 szt
  • rosół z kury Kucharek

    1,5 l
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • chrzan żurawinowy

  • musztarda sarepska

  • olej rzepakowy

    2 łyżki do smażenia

Marynata

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Gicze cielęce umyć, osuszyć i natrzeć wszystkimi składnikami marynaty.
Krok 3 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
Każdą gicz obsmażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
Dodać pokrojoną włoszczyznę, cebulę i czosnek, wlać rosół i gotować do miękkości.
Krok 5 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
Mięso wyjąć, a sos zmiksować na jednolity krem, dodając śmietanę i musztardę. Tak przygotowane gicze podawać z chrzanem żurawinowym. To idealne danie na świąteczny obiad.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 11.07.2013 15:58
takiego czegoś nie jadłam
treonina 11.07.2013 15:13
myślę że warto spróbować!
bogusia19 11.07.2013 13:50
smakowitości
dodi 11.07.2013 13:33
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat