Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Gicz cielęca duszona w sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

gicz cielęca
4 szt
włoszczyzna
1 pęczek
cebula
2 szt
ząbki czosnku
6 szt
rosół z kury Kucharek
1,5 l
Sklep Prymat
śmietana kremówka
500 ml
chrzan żurawinowy
Musztarda sarepska Prymat
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki do smażenia

Marynata

olej rzepakowy
4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz cielęca duszona w sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
2
Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Gicze cielęce umyć, osuszyć i natrzeć wszystkimi składnikami marynaty.
Krok 2 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
3
Każdą gicz obsmażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
4
Dodać pokrojoną włoszczyznę, cebulę i czosnek, wlać rosół i gotować do miękkości.
Krok 4 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto
5
Mięso wyjąć, a sos zmiksować na jednolity krem, dodając śmietanę i musztardę. Tak przygotowane gicze podawać z chrzanem żurawinowym. To idealne danie na świąteczny obiad.
Krok 5 - Gicz cielęca duszona w  sosie musztardowo-warzywnym - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.07.2013 15:58
takiego czegoś nie jadłam
treonina 11.07.2013 15:13
myślę że warto spróbować!
bogusia19 11.07.2013 13:50
smakowitości
dodi 11.07.2013 13:33
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak