Nadziewana cukinia

Nadziewana cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie małe

    4
  • cebula

    2
  • czosnek

    1 ząbek
  • mięso mielone

    250 g
  • pietruszka

    1/2 pęczka
  • jajka

    2
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • wywar z kości

    1/4 l
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • śmietana

    250 g
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • feta

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć, odkroić końcówki, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyćpestki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso zagnieśćz cebulą, czosnkiem, jajkami, bułką tartą oraz solą i pieprzem. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Masą wypełnić wydrążone cukinie. Paprykę umyć, wykroić pestki, pokroić w kostkę i zblanszowaćkilka minut w gorącym wywarze. Kukurydzę osączyć i dodaćdo papryki. Dodać do nich śmietanę, doprawić solą i pieprzem i przecierem pomidorowym. Cukiniędusić w sosie przez ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena67

17.09.2011 13:43
mistrzostwo świata

gosia561

02.07.2011 13:44
ekstra wygląda

PaniMISIOWA

20.06.2011 07:56
ale fajna!

jasiek

02.06.2011 12:29
super wygląda

Adamorek

26.04.2011 11:35
wygląda rewelacyjnie

Adamorek

26.04.2011 11:35
wygląda rewelacyjnie

jogobella231

23.02.2011 12:17
super

gosia561

13.02.2011 00:23
ekstra

Anita21

28.01.2011 13:39
super

RenataZ-et

23.01.2011 19:24
Pyszna jest taka nadziewana cukinia!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat