Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki piwne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
piwo 1/2 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki piwne

Zagnieść ciasto ze składników bez powideł, włożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, kroić w kwadraty i nakładać łyżeczkę powideł śliwkowych. Zwijać w rogaliki. Ciasteczka piec na złoty kolor około 15 - 20 minut. Po upieczeniu rogaliki posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 17.11.2011 07:21
pyszności
patusia 23.12.2010 04:03
Ciekawy przepis :)
Zoso 22.12.2010 20:35
Piwne ciastka to musi być coś dobrego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak