Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wiejska 50 dag
pieczarki 50 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
rosół 1 szklanka
pieprz do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana z grzybami

Szynkę pokroić na grube plastry i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Drobno posiekane grzyby podrumienić na maśle, oprószyć mąką, podlać rosołem, zagotować. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby wyłożyć na szynkę, posypać startym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.03.2012 09:30
pycha
ankaryba 03.03.2012 18:38
super!!!
mehia 13.02.2011 14:16
to coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak