Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pstrąga

    800 g (bez skóry i ości)
  • przyprawa do ryb

    1 opakowanie
  • mąka

    3 łyżki
  • ziemniaki

    1 kg
  • śmietana

    100 ml
  • masło

    100 g
  • Chrzan śmietankowy Smak

    3 łyżki
  • bekon

    100 g (pokrojony w plasterki)
  • buraczki konserwowe

    1 słoik
  • sól morska

  • pieprz biały mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószyć przyprawą do ryb i mąką, obsmażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie ugnieść z masłem i śmietaną.
Krok 4 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
Dodać chrzan śmietankowy i doprawić do smaku.
Krok 5 - Smażony pstrąg z purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami foto
Pstrąga podawać z chrupiącym, wcześniej usmażonym bekonem, aromatycznym purée ziemniaczano-chrzanowym i pokrojonymi w kostkę buraczkami marynowanymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 22.06.2014 17:48
ładny talerz, zjadłam bym żeby zobaczyć cały
Krzysztof15 18.06.2014 20:34
pyszny pstrag
IwonaDD 18.06.2014 18:29
rewelacja!!!
gosia561 18.06.2014 15:14
pięknie podany
bhb8 18.06.2014 11:30
zapowiada się smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat