Zupa ogórkowa z boczkiem

Zupa ogórkowa z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    3 litry
  • boczek

    30-40 dag
  • ogórki kiszone

    5 sztuk
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki ścieramy na tarce o średnich oczkach następnie wrzucamy do gotującego się wywaru warzywnego. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni by się zarumienił. Dodajemy do wywaru. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i dodajemy do zupy. Koperek myjemy a następnie drobno siekamy i wrzucamy do garnka. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

30.06.2013 09:57
Do ogórkowej nie dodawałem boczku, więc koniecznie muszę spróbować, bo lubię boczek w zupie

caralajna

23.09.2012 06:04
pyszna

RenataZ-et

18.08.2012 07:42
Szybka i zdrowa

bami

06.04.2012 19:50
Ogórkowa - pycha! :)

agnieszka214

15.09.2010 09:21
szybkie

IlonaAlbertos

26.06.2010 12:01
Coś pysznego, szczególnie ze względu na posmaczek boczku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat