Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
8 szt -
koperek
1/2 pęczka -
jajko
4 szt -
boczek
120 g -
cebula
2 szt -
pomidor koktajlowy
3 szt -
masło
1 łyżka -
mizeria
-
ogórki
4 szt -
jogurt naturalny
60 g -
Sos sałatkowy do mizerii koperkowy Prymat
1/2 opakowania
Sposób przygotowania
Umyte jajka wybić delikatnie do miseczki, a następnie wlać na lekko natłuszczoną olejem patelnię teflonową i usmażyć tak, aby żółtko miało luźną konsystencję.
Na tej samej patelni podsmażyć na złoty kolor pokrojony w paseczki boczek chłopski i pokrojoną w kostkę cebulę. Na talerzu ułożyć ugotowane ziemniaki, posypać boczkiem z cebulą i koperkiem, dodać jajka sadzone. Podawać z mizerią i pokrojonymi w cząstki pomidorami.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się