Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy nadziewany groszkiem
To przepis na schabowego nadziewanego - 5 porcji. Będziesz potrzebować 1/2 kilograma schabu, 5 plastrów sera żółtego, paprykę, groszek i 2 jajka do panierki. Ważne, aby schab dobrze rozbić i ciasno ułożyć składniki farszu. Spięcie mięsa wykałaczką zapobiegnie wypłynięciu sera.
1. Mięso podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem na dość cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.
2. Na każdy płat mięsa położyć plasterek sera, łyżkę groszku i łyżkę pokrojonej w kostkę papryki. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące, następnie zamoczyć w rozmieszanym jajku i bułce.
3. Smażyć na tłuszczu z obu stron.