Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście z miodem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia 2 szklanki
miód płynny 6 łyżek
płatki migdałowe 5 dag
mąka pszenna 20 dag
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
banan 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście z miodem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i wodę, miotełką roztrzepać na jednolitą masę. Banany obrać ze skórek, przekroić wzdłuż na pół i namaczać w cieście. W garnku rozgrzać olej i smażyć na nim banany. Po usmażeniu się banany przekładać na talerze, polewać miodem i posypywać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.08.2012 00:00
rewelacyjne
IKrakowianka 01.08.2012 00:00
rewelacyjne
malaczarna23 01.06.2012 09:51
super
RenataZ-et 08.05.2012 20:54
mniam, ale super
tomek18 09.12.2011 09:48
super
Krzysztof42 20.09.2011 16:20
o jej a co na to banan
Iwusia 05.12.2010 11:52
Ooo , super !!
Nina6 19.05.2010 12:21
ślinka cieknie jak się czyta przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak