Schab pieczony z ziołami

Schab pieczony z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • czosnek

    1 ząbek
  • estragon

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • bulion

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Z oliwy, octu i suszonych ziół przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 1, 5 godziny w temp. 200 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 30 minut. Schab należy co jakiś czas podlewać bulionem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

29.12.2013 08:43
pycha obiadek

Wafelek2601

24.11.2013 14:16
Pyszniutkie mięsko

IKrakowianka

23.01.2013 19:48
świetny obiadek

IZABELA29

09.01.2012 09:15
smacznie i aromatycznie

patusia

17.04.2011 22:36
pycha

Emilia22

30.09.2010 08:07
musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat