Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Rumsztyki z indyka

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
sos sojowy 7 łyżek
koniak 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
bułka 4 sztuki
Party Dip Barbecue Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
tymianek 1 łyżka
indyk 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Rumsztyki z indyka

Przygotować marynatę: czosnek obrać i drobno posiekać. Z oliwy, czosnku, 2 łyżek sosu sojowego, koniaku, ziół, i pieprzu sporządzić marynatę i włożyć do niej mięso na kilka godzin.
Piersi z indyka (4 plastry po 20 dag) wyjąć z marynaty, lekko odsączyć i piec na grillu po 5-7 min z każdej strony. Po zdjęciu z rusztu mięso popieprzyć, posolić i podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawać dodatkowo z bułką i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.09.2014 15:57
pięknie i apetycznie podany
andrzejek malutki 20.03.2013 18:55
bardzo ladnie podane
kala9287 17.03.2013 23:38
smakowicie wyglądają
dotix997 15.03.2013 19:35
smacznie wygląda
PIOTR11 01.03.2013 11:39
ciekawe i apetyczne
bietka 31.01.2013 12:51
zaczynam żałować, że nie mam elektrycznego grilla, bo zaraz zrobiłabym te pyszności :)
Sylwia26 30.01.2013 20:36
ale pyszności
Sylwia26 30.01.2013 20:36
ale pyszności
Krzysiek3 30.01.2013 20:17
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak