Grill: Rumsztyki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    4 łyżki
  • sos sojowy

    7 łyżek
  • koniak

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżka
  • bułka

    4 sztuki
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżka
  • indyk

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: czosnek obrać i drobno posiekać. Z oliwy, czosnku, 2 łyżek sosu sojowego, koniaku, ziół, i pieprzu sporządzić marynatę i włożyć do niej mięso na kilka godzin.
Piersi z indyka (4 plastry po 20 dag) wyjąć z marynaty, lekko odsączyć i piec na grillu po 5-7 min z każdej strony. Po zdjęciu z rusztu mięso popieprzyć, posolić i podawać z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawać dodatkowo z bułką i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 03.09.2014 15:57
pięknie i apetycznie podany
andrzejek malutki 20.03.2013 18:55
bardzo ladnie podane
kala9287 17.03.2013 23:38
smakowicie wyglądają
dotix997 15.03.2013 19:35
smacznie wygląda
PIOTR11 01.03.2013 11:39
ciekawe i apetyczne
bietka 31.01.2013 12:51
zaczynam żałować, że nie mam elektrycznego grilla, bo zaraz zrobiłabym te pyszności :)
Sylwia26 30.01.2013 20:36
ale pyszności
Sylwia26 30.01.2013 20:36
ale pyszności
Krzysiek3 30.01.2013 20:17
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat