Zupa czosnkowa ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • cebula

    1
  • czosnek

    1 główka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Rosół drobiowy z włoszczyzną

    3 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 liście
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, cebulę i lekko je zrumienić. Wlać rosół, dodać liście laurowe Prymat, tymianek Prymat, ziele angielskie Prymat i gotować na małym ogniu 15-20 min. Rondel zestawić z ognia, wyjąć liście laurowe Prymat i ziele angielskie Prymat, zupę doprawić solą i pieprzem Prymat, a następnie zmiksować. Wlać mleko, ponownie zagotować, włożyć szpinak, energicznie zamieszać i jeszcze raz zagotować.

Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidka19880 20.02.2014 15:00
super przepis
martynique 05.01.2013 16:14
jestem bardzo ciekawa tego smaku.
Olaszka 07.12.2012 15:41
Koniecznie muszę wypróbować, ale ja zmiksuję wszystko razem ze szpinakiem :)
Monika58 18.10.2012 17:57
dobre
Katarzyna40 01.09.2012 13:26
dwa moje ulubione składniki: szpinak i czosnek! muszę wypróbować :) Ja dziś na obiad robię pierogi ze szpinakiem i fetą :) także podobnie- w roli głównej szpinak!
koniara40 06.08.2012 11:15
Ciekawe zastąpienie śmietany przez mleko :) genialne!
Laila2786 20.07.2012 13:00
brawo rewelacyjny przepis
aleksandra16 18.07.2012 22:04
apetyczne
Teresa7 16.06.2012 12:21
apetyczna
Madziela 06.06.2012 12:57
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat