Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z budyniem

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder szklanka
jajko 4
mąka tortowa 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
budyń waniliowy
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z budyniem

Masło rozcieramy z cukrem pudrem. Po połączeniu dodajemy stopniowo jajka cały czas mieszając. Do jednolitej masy dodajemy obie mąki i proszek i ubijamy aż do jednolitości ciasta. Do tortownicy wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wlewamy wcześniej przygotowany budyń i przykrywamy pozostałością ciasta. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 35-40min. Można przed podaniem posypać cukrem pudrem.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.10.2011 23:06
wygląda apetycznie
magical66 22.12.2010 20:51
bardzo lubie
iga2 21.12.2010 11:15
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak