Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak gotowy 1/2 puszka
pszenica 1 szklanka
miód 2 łyzki
rodzynki 1 garśc
orzechy laskowe 1 garśc
pomarańcza kandyzowana w kostc 1 garśc
płatki migdałowe 1 garśc
kremówka 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę zalewamy około 1.5 szklanki wody i gotujemy około 1,5 godziny do miękkości ,Odstawiamy do ostygnięcia. Rodzynki moczymy,odsączamy .Do masy makowej dodajemy pszenice i bakalie .Wlewamy miód i śmietanę kremówkę .Mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.08.2013 21:44
pyszna kutia
olkaaa 25.03.2013 07:32
już dawno nie jadłam
zdzislawa2 13.03.2012 17:08
super
Justa32 11.03.2012 06:34
nie jadłam tego jeszcze,u mnie są makówki na deser na wigilię:)
ben-ka 22.12.2010 09:32
Kutia u mnie nie ma wzięcia chyba dlatego,że robi się inne słodkie desery:)
matii6 17.12.2010 20:58
kuti nie robię,i nie próboałam
edyta44 17.12.2010 17:27
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak