Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona wieprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1/ kg
smalec 2 łyżki
cebula 2 sztuki
marynata
ocet winny 1/2 szklanka
cytryna 1/2 sztuka
cukier 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
sos
powidło śliwkowe 1 łyżka
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion 1 szklanka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 sztuk
wino białe wytrawne 1/2 szklanka
Ziele angielskie całe Prymat 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wieprzowina

Mięso obłkadamy plasterkami cebuli i zalewamy marynatą na 5 dni. Codziennie przekręcamy. Wyjmujemy z marynaty, nacieramy solą i smażymy. masło topimy i mieszmay z mielonym jałowcem, polewamy mięso i zapiekamy, skrapiamy marynatą. Topimy 1 łyżke tłuszczu, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażke, dodajemy bulion i zagotowujemy aż sos zgęstnieje, dodajemy powidła oraz pozostała w pieczeni marynatę. Polewamy sosem pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak