Wieprzowina zapiekana z ziemniakami i cebulą

Wieprzowina zapiekana z ziemniakami i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    1-1,5 kilograma
  • cebula biała

    3 sztuki
  • majonez tradycyjny

    1 słoik
  • oliwa z oliwek

    do smaku
  • wieprzowina

    1 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w talarki, ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem mięso, odstawić, aby przeszło przyprawami na 1 godzinę. Ziemniaki dzielimy na dwie części. Następnie bierzemy blachę lub naczynie żaroodporne, smarujemy oliwą dno i układamy warstwowo. Na sam spód część ziemniaków, następnie cebula, potem plastry mięsa i reszta ziemniaków, tak aby zakryły mięso. Posmarować majonezem niskotłuszczowym i piec w temp 180 stopni około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwiachmiel

26.05.2010 15:50
zaciekawil mnie ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat