Naleśniki z parówką

Naleśniki z parówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mąka

    0,5 kg
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • parówki

    10-16 sztuk
  • jajka

    4 sztuki
  • ser gouda

    20-32 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy ciasto na naleśniki z mleka, 2 jajek i mąki oraz odrobiny soli i przypraw. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Parówki gotujemy. Zawijamy po 1 parówce i 2 plasterkach sera w naleśnik. Z tej porcji ciasta wychodzi mi ok 20 naleśników.
Tak przygotowane naleśniki każdy maczamy w roztrzepanych jajkach i obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Wersja mniej \"kaloryczna\" można chwilę zapiec naleśniki w piekarniku bez obtaczania w jajku i bułce.
Wersja wzbogacona to położenie jeszcze sera na wierzch naleśników i zapieczenie w piekarniku. My na ogół jemy takie naleśniki polane ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat