Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet ze szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 50 dag
ser żółty 5 dag
mleko 6 łyżek
jajko 2 sztuki
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet ze szparagów

Szparagi oczyścić z włókien , opłukać, pokroić na kawałki. Zalać wrzącą wodą , ugotować do miękkości, dodając sól po 5 min. gotowania. Odcedzić, włożyć do żaroodpornego naczynia. Zetrzeć ser , wymieszać z mlekiem i żółtkami, posolić do smaku. Sosem polać szparagi. Ubić sztywną pianę z białek, położyć na wierzchu szparagów. Naczynie wstawić do średnio nagrzanego piekarnia, zapiekać. Podawać posypane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak