Szpinak z jajkiem

Szpinak z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 dag
  • posiekany szczypiorek

    1/2 szklanka
  • mleko

    4 łyżka
  • masło

    5 dag
  • jaja

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak opłukać, osączyć, łodyżki odciąć, liście pokroić. Na małym ogniu rozpuścić masło i smażyć szpinak, aż nadmiar płynu odparuje. Dodać szczypior, koperek i mleko oraz pieprz i sól, wymieszać. W szpinaku zrobić 4 wglębienia i wbić jaja, oprószyć je pieprzem i solą, przykryć i smażyć, aż się zetną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta639

18.09.2010 12:15
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat