Filet rybny ze słonecznikiem

Filet rybny ze słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    4 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • słonecznik łuskany

    10-12 łyżek
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • bułka tarta

    8-9 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na pół. Panierujemy je w jajku i bułce oraz oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia posypujemy naszą rybkę czosnkiem oraz prażonym słonecznikiem. ( słonecznik wsypujemy na patelnię i prażymy ok 30-60 s). Ściągamy patelnię i lekko dusimy pod przykryciem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.04.2013 20:21
bardzo smaczna jest taka rybka

Goya

11.03.2011 20:23
ciekawe

IlonaAlbertos

08.12.2010 21:54
Apetycznie wyglądają.

borys

30.05.2010 22:23
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat