Indyk duszony

Indyk duszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • woda

    4 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • olej

    3,4 łyżki
  • mąka

    4,5 łyżek
  • indyk

    0,5 kg
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano.Podlać wodą i dusić na małym ogniu /pod przykrywką/ 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy wymieszany ze śmietaną i papryką. Doprawić solą i pieprzem.Chwilkę jeszcze poddusić /3-5 minut/.
Najlepiej smakuje z kluskami /np. kładzionymi lub śląskimi/ i łagodną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat