Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chutney z cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 25 dkg
małe cebulki 1 kg
woda 1 szklanka
cukier 15 dkg
sól, pieprz, ostra papryka
Liść laurowy suszony Prymat ½ sztuki
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
ziele angielskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chutney z cebuli

Cebulę obrać, kroić na ćwiartki. Wszystkie składniki wraz z cebulą włożyć do rondla i pod przykryciem dusić na małym ogniu ok. 3 godzin. Po tym czasie odkryć i jeszcze dusić, aż odparuje woda. Gorący przełożyć do słoików, ostudzić i zamknąć słoje. Chutney można przechowywać w lodówce do 2 miesięcy. Podawać można do pikantnych mięs, dziczyzny lub drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak