Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy pistacjowe 60g
cebula
jabłko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3,5łyżki
papryka konserwowa 5szt
jajko
olej 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: klops z papryką

Cebulę posiekać i zeszklić na połowie oleju.Pozostałym olejem natłuścić formę (taką jak do keksu).Oprószyć ją tartą bułką.Rozgrzać piekarnik do 170stopniC.Mięso wymieszać z cebulą,natką,grubo posiekanymi pistacjami,startym na tarce jabłkiem.Dodać jajko,bułkę,przyprawić solą i pieprzem.Na arkuszu papieru do pieczenia ułożyć plasterki boczku.Rozłożyć na nich mięsny farsz,a na nim kawałki papryki.Ciasno zrolować razem z boczkiem,przełożyć do formy,piec 1godz.Podawać na zimno do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.11.2010 18:26
pyszny klops

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak