Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka mokra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 36 dkg
masło 12,5 dkg
cukier 20 dkg
jajk 4 szt.
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka mokra

Mąkę, masło, cukier, żółtka - utrzeć, dodać skórkę z całej cytryny i sok z 1/2 cytryny, dodać mąkę i ubitą piane z białek. Piec ok 45 min. w temp. 180st. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 08.11.2012 20:22
ekstra
Marek6 01.09.2011 14:54
super
Kate131 14.04.2011 12:01
fajny przepis
kiziolek201 26.01.2011 17:23
Fajna nazwa
ziutula
ziutula 07.01.2011 00:49
smacznego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak