Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
dynia 1/2 kg
jajko 3 szt
otręby owsiane 3 łyżki
cebula 2 szt
sos sojowy 2 łyżki
masala 1 łyżeczka
bułka namoczona w mleku 1/2 szt
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
płatki owsiane 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
boczek 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy z dynią

Wątróbkę pokroić na kawałki i obsmażyć na oleju…ale nie na podeszwę tylko, żeby była krwista. Cebulę zeszklić. Dynię oskórować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do malaksera wrzucić wątrobę, jaja, boczek, cebulę i utrzeć wszystko na gładką pastę. Dorzucić bułkę, otręby, sos sojowy oraz przyprawy i miksować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku, dosypać dynię i dokładnie wymieszać wszystko łyżką. Wlać masę do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi. Kto lubi może z wierzchu też potrzepać płatkami owsianymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 16.07.2012 07:57
świetny pomysł
Ewelina38 30.05.2012 17:21
apetycznie wygląda
iziona 12.10.2011 07:14
Z dynia jak do tej pory jadłam tylko ciasto, podoba mi się ten przepis, ale brakuje mi odwagi na takie połaczenie.
SmacznaPyza 03.06.2011 09:51
bardzo ciekawy skład, bardzo mnie zainteresował - ciekawa jestem smaku
alaaa 16.12.2010 19:05
rewelacyjny pasztet
MAR3STA 28.11.2010 18:25
na pewno wszystkim smakował, bo wyglada rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak