Pasztet z wątróbek .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    40 dag
  • cebula

    10 dag
  • smalec

    3 dag
  • masło

    10 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • Imbir mielony Prymat

    1 szczypta
  • grzyby suszone

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z wątróbek .*. foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pasztet z wątróbek .*. foto
Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować je do miękkości. Wywar odparować do 4 łyżek.
Krok 3 - Pasztet z wątróbek .*. foto
Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min.
Krok 4 - Pasztet z wątróbek .*. foto
Wątróbki z cebulą po ostudzeniu zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki i schłodzić.
Krok 5 - Pasztet z wątróbek .*. foto
Podawać z chrzanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 24.12.2016 15:30
pysznie podany :-)
2milutka 30.11.2016 19:22
coś co uwielbiam
AgaS10 09.12.2014 12:40
świetny pasztet:)przepis do wypróbowania:)
Tahitha 07.03.2014 09:23
Lubię pasztety :)
Rycerz 27.12.2013 21:07
Uwielbiam pasztety!
barbara11561 14.12.2013 09:40
Też bym dodała grzyby do pasztetu,może dodałaś tylko zapomniałaś dopisać??
IZABELA29 12.12.2013 11:56
ja bym zmieliła te grzyby i dodała do wątróbki :)
ben-ka 11.12.2013 22:31
A z tych grzybów,to tylko wywar jest potrzebny? a co z grzybami? ich się nie wykorzystuje w tym pasztecie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat