Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe naleśniki
Naleśnika smarujemy serkiem ,posypujemy jabłuszkiem i cynamonem ,składamy w kopertkę i posypujemy cukrem pudrem .
Takie naleśniki są bardzo delikatne i nie zapiekamy ich dodatkowo.
mąka pszenna | 20 dag |
mleko | 450 ml |
jajko | 5 sztuk |
cukier | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
sól | 1 szczypta |
jabłka | 3 sztuki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Cynamon mielony Prymat | do smaku |
cukier wanilinowy | do posypania |
serek homogenizowany | 1/2 (waniliowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: