Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser cheddar
100 g -
skórka z cytryny
1/6 -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
jajko
4 -
śmietana słodka
100 ml (30%) -
ciasto francuskie
1 -
szparagi zielone
7 -
pomidorki koktajlowe
3
Przepis i sposób przygotowania Tarta z zielonymi szparagami
Do miski dodaj: starty ser cheddar, 4 jajka, słodką śmietankę, skórkę z cytryny i dopraw solą morską, pieprzem i oregano.
Mieszaj dokładnie, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
W wysokim naczyniu żaroodpornym wyłóż starannie ciasto francuskie, uważaj, żeby nie zrobić w nim żadnej dziury.
Następnie wlej masę jajeczną i ułóż na niej zielone szparagi i koktajlowe pomidorki.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Kiedy tarta nabierze złotego koloru, jest już gotowa.
Komentarze (5)