Tarta z zielonymi szparagami

Tarta z zielonymi szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Tarta z zielonymi szparagami na cieście francuskim, z dodatkiem sera cheddar i pomidorków koktajlowych. Kremowa śmietanka dodaje jej delikatności, a zielone szparagi charakteru! Koniecznie sprawdź ten przepis na szybki obiad, albo kolacje! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser cheddar

    100 g
  • skórka z cytryny

    1/6
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • jajko

    4
  • śmietana słodka

    100 ml (30%)
  • ciasto francuskie

    1
  • szparagi zielone

    7
  • pomidorki koktajlowe

    3
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tarta z zielonymi szparagami

Do miski dodaj: starty ser cheddar, 4 jajka, słodką śmietankę, skórkę z cytryny i dopraw solą morską, pieprzem i oregano.

Mieszaj dokładnie, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.

W wysokim naczyniu żaroodpornym wyłóż starannie ciasto francuskie, uważaj, żeby nie zrobić w nim żadnej dziury.

Następnie wlej masę jajeczną i ułóż na niej zielone szparagi i koktajlowe pomidorki.

Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Kiedy tarta nabierze złotego koloru, jest już gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

bietka 01.03.2018 10:21
Pięknie się prezentuje : )
Babeczka35 01.03.2018 08:18
Tak wiosennie :)
Jagódka17
Jagódka17 28.02.2018 16:22
wygląda wspaniale
Bożena Matuszczyk 28.02.2018 12:22
Bardzo smacze danie na szybki obiadek;)
Patrycja33 28.02.2018 11:24
szybki i smaczny pomysł na obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat