Miętowo- pomidorowy chutney

Miętowo- pomidorowy chutney

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    3-4 sztuki
  • świeża mięta

    1 pęczek
  • musztarda

    1 łyżka
  • ocet 10 %

    1 łyżka
  • cukier

    15-18 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory po sparzeniu wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Miętę opłukać, osuszyć i drobniutko posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnuszka, dodać musztardę, sól i 1/2 octu. Gotować przez 20 minut często mieszając. Następnie dodać pozostały ocet i cukier. Chutney gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Podawać od razu lub przełożyć gorący do słoiczków, zakręcić i odstawić dnem do góry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

16.10.2012 16:24
pycha

malaczarna23

28.04.2012 10:02
super

Katarzyna/kate1980

18.04.2012 21:27
fajny fajny

Kate131

29.08.2010 21:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat